Pieniä kiusattuja koulutyttöjä kiukutti historiankirjojen äärellä. Samaistuimme kaikkiin länsimaitten alistamiin kansoihin, inhosimme sitä ettei heikommilla ollut sen enempää vaikutusmahdollisuuksia omaan hyvinvointiinsa kuin meillä koulussa.

Onneksi pikkaraismaailma tarjosi mahdollisuuden kirjoittaa maailmanhistoria uusiksi!

Eri pikkaraiskansat edustivat meille (vuosi vuodelta löyhemmin) eri ihmiskansoja, tosin yhdistelimme kansoja mielemme mukaan ja pompimme surutta aikakaudesta toiseen. Egyptiläiset krokotiilimme elivät tietenkin muinaisen Egyptin aikaa, ja kiinalaiset ankat keisarivallan alla.

Koko romaanisten kielten Eurooppa oli yhtä hiirten valtakuntaa. Kun hiiret purjehtivat Mergeen (Amerikka) valloittamaan oravien maat (oraviksi niputimme niin atsteekit, mayat kuin inkatkin), oravat löivät hiiret, omaksuivat heidän laivateknologiansa ja valloittivat aimo palan hiirten maasta! Myöhemmin hiiret ja oravat ystävystyivät, eivätkä enää sotineet.

Trallissa (Australiassa) kävi julmemmin. Kun sinne purjehti pupuja (brittien / kaikkein vaaleimpien eurooppalaisten vastineet), siellä asuvat sudet (aboriginaalit, jotka olivat selvästi napsineet vaikutteita Borneosta) popsivat heidät suihinsa huuliaan nuoleskellen.

Kainassa eli ankkakansan vastineessa muinaiselle Kiinalle toivottiin tyttölapsia. Poikia ei kaivannut kukaan yhtä enempää. Huomasimme tosin pian, ettei tämä suinkaan tarkoittanut sitä että tytöillä olisi ollut siellä hyvät oltavat. Pikemminkin tytöt olivat kallista kauppatavaraa eikä perheellä ollut usein varaa naittaa kuin yksi poika. Hrr.

Pohjois-Amerikan intiaaneja rakastimme yli kaiken, ja soimmekin kaikkien alueen kulttuurien kukoistavan Piipallolla eri kettukulttuurien muodossa. Varmuuden vuoksi päätimme vielä, että ketut ovat kenties suurin pikkaraisklaani, niin ettei kukaan "eurooppalainen" pikkarainen heitä kyllä lukumäärällä ainakaan pääse jyräämään.

Kiukkumme maailman tilannetta kohtaan ulottui jopa biologiaan. Kaikkein vaalein pikkaraisklaani, puput, sai riesakseen joissain olosuhteissa jopa letaalin albiinogeenin. Pupuilla ei ollut mukavaa auringonpaihteessa, iho kesi!