Rauhallista joulunaikaa kaikille blogin lukijoille!

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

311601.jpg 

 

 

Tämä vanha valokuva on (luultavasti) otettu talvella 1993 – 1994. Metsämansikkapolun kommunistikolhoosissa sattuu ja tapahtuu, vaan kun muistaisin mitä! Lumihangella seikkailevien pikkaraisten vaatetuksesta voi päätellä, että ilma on ollut varsin kylmä.

 

Kuvan taakse kirjoitetut nimet todistavat, että paikalla on ollut paitsi omia pikkaraisiani, myös melkoisesti Virpin pikkaraisia. Ehkäpä Virpi muistaisi paremmin menneen leikin yksityiskohtia?

 

Vanhoissa valokuvissa on hyvin tyypillistä, että joukossa on meidän kaikkien kolmen pikkaraisia. Meillä olikin aivan yleisesti tapana kuljettaa mukanamme suuriakin määriä pikkaraisia toistemme luokse (asuimme lähellä toisiamme, saman kadun varrella), toisinaan jopa kaikki pikkaraiset kerralla – jos jotain suurimuotoista oli tapahtumassa. Tämä vaikeutui kuitenkin melkoisesti siinä vaiheessa, kun Virpi perheineen muutti toiseen kaupunkiin. Aikaisemmin olimme nähneet päivittäin, mutta muuton jälkeen vain suhteellisen harvoin (bussilippu oli törkeän kallis ostos, siihen hupeni melkoinen osa viikkorahasta). Repussa pikkaraiset kulkivat kuitenkin kätevästi kaupungista toiseen.