Kellarissani on vuosikausia ollut suurehko pahvilaatikko, joka on aiheuttanyt minulle epämääräisellä tavalla pahaa mieltä. Laatikko sisältää yli kolmesataa pikkaraista: lapsuuteni tärkeimmät lelut. Pikkaraisten nimittäminen leluiksi kuulostaa kylläkin korvia riipaisevalta – ne olivat niin paljon enemmän.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

254778.jpg

 

Sain ensimmäisen pikkaraiseni ”Katrin” 11-vuotiaana, ja jo sen ikäisenä katsoin olevani liian vanha leikkimään julkisesti. Meitä oli kolme ystävystä, joista jokaisella oli (lopulta) satoja pikkaraisia. Kokonainen maailma luotiin näiden nukkapintaisten eläinhahmojen ympärille, mutta tietenkin salassa. Jokaisella pikkaraisella oli nimi, tausta, sukulaissuhteet, ystävät ja ties mitä.

 

Salamyhkäisyys on aina ollut tämän lapsuudenharrastukseni verhona, ja laatikkoon pakkaaminen ja kellariin piilottaminen on osa samaa salailun vyyhteä. Kun 17-vuotiaana muutin yhteen silloisen poikaystäväni kanssa, olin jo niin tottunut piilottelemaan ”lelujani”, että myönnyin hänen tahtoonsa ja pakkasin pikkaraiset pois. Sitä ennen niille oli vanhan kotini huoneessa viihtyisästi kalustettu talo (kirjahylly itseasiassa).

 

Olen seikkaillut blogimaailmassa viime toukokuusta saakka ja pari kuukautta sitten perustanut ensimmäisen blogini. Olen ihmeekseni huomannut monien ihmisten harrastavan nukkekoteja ja kirjoittavan niistä blogeissaan. Aikuisena saa näpertää lelujen kanssa ilman, että menettää maineensa! Nyt on selvästi minunkin aika perustaa ”nukkekoti”-aiheinen blogi, joka on omistettu pikkaraisille.

 

Pikkaraiset ovat viruneet laatikossaan 10 vuotta. Tarkoituksenani on saada sijoitettua ne (tai ainakin osa niistä, jos kaikki eivät mahdu) hyllyyn olohuoneeseeni. Jotta voin kokea tekeväni tämän oikeaoppisesti, haluan palauttaa mieleeni ja kirjoittaa ylös kuhunkin pikkaraiseen liittyvät tiedot. Toivottavasti se on vielä mahdollista näin pitkän ajan jälkeen. Onneksi minulla on repullinen vanhoja aiheeseen liittyviä papereita, joista mahdollisesti on hyötyä projektin toteuttamisessa.